Welke Elementen Bevatten Een Goede Animatie Video? Je Leest Het Hier!

Als je als bedrijf iets uit wilt leggen aan je klanten is een animatie video een uitstekende marketingtool. Onderzoek heeft immers aangetoond dat de mens bewegende beelden veel sneller onthoudt, het overgrote deel van informatie dat onze hersenen opslaat is door visuele beelden binnengekomen. In een animatie video kun je van alles laten zien: uitstraling, passie, jouw verhaal én je huisstijl. Door dit in een animatie video tot leven te laten komen, kun je potentiele klanten informeren. Maar wat zijn nou de elementen die dé perfecte animatie video bevat?

Herkenbare beelden

Een animatie video moet jouw doelgroep aanspreken. Het is dus allereerst heel belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat jouw doelgroep is. Wie koopt jouw producten en hoe spreek je deze persoon aan? Door een animatie video te maken die jouw doelgroep aanspreekt, ben je goed op weg. Gebruik voor de doelgroep herkenbare beelden en laat de voice-over inspreken door iemand die zich met jouw doelgroep kan identificeren.

Jouw boodschap vertellen

De belangrijkste eigenschap van een goede animatie video is dat het precies die boodschap vertelt die je voor ogen hebt. Maak niet de fout te veel informatie in één video te willen stoppen. Kies een boodschap uit en hou het hierbij. Een goede animatie video is namelijk helemaal niet zo lang, erg veel tijd voor het overbrengen van de boodschap heb je dus niet. Breng met een storyboard in kaart wat je wilt vertellen en hoe je dat wilt brengen. Zo heb je helder voor ogen hoe je de boodschap compact houdt.

Aandacht trekken

Probeer op te vallen met je animatie video. Alleen dan kun je de aandacht trekken die het verdient. Als je een andere animatie video imiteert of je te veel laat inspireren door anderen, heb je geen unieke boodschap. Zorg ervoor dat jouw animatie video net even anders is. Alleen dan kun je boven de massa uitsteken. Vergeet niet dat je jezelf en de doelstelling van je bedrijf wel moet blijven herkennen in je boodschap: alleen dan heb je een animatie video die past bij jouw stijl en die jouw boodschap op jouw manier brengt.

Kort en krachtig!

Erg veel tijd heb je niet voor het vertellen van je boodschap, dus hou het kort. Een goede animatie video is namelijk niet langer dan negentig seconden. In deze korte tijd moet je dus op een krachtige manier je boodschap brengen. Negentig seconden lijkt kort, maar er is ontzettend veel dat je in die tijd kunt vertellen.

Hoe blijft men kijken?

Video’s worden tegenwoordig massaal bekeken. Maar vergis je niet, als de animatie video de eerste tien seconden niet boeit, haakt men af. Er is enorm veel aanbod, mensen hoeven niet naar jouw filmpje te kijken, dat moeten ze willen. En de enige methode om mensen vrijwillig te laten kijken is iets boeiends aanbieden.

Ervaring telt

Alleen een productiebedrijf met de juiste ervaring kan een unieke, boeiende en krachtige animatie video voor je maken. Het is namelijk logisch dat een bedrijf met ervaring al verschillende video’s gemaakt heeft, in diverse stijlen. Daarnaast kan hij precies vertellen wat je kunt verwachten: hoe lang duurt het voor de animatie video klaar is, wat zijn de te verwachten resultaten en welk idee het meest creatief is. Een productiebedrijf dat door de wol geverfd is helpt je graag verder.

Iedereen mag het weten...Share on Google+Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on Twitter